Mina Uppdrag

Från september 2020 jobbar jag som dietist på Carlanderska Sjukhuset. Där träffar jag främst personer med funktionella och inflammatoriska mag-tarmdiagnoser såsom IBS, reflux, illamående, Crohns sjukdom och Ulcerös kolit. Jag möter också också patienter med celiaki (glutenintolerans), övervikt, högt blodtryck, gikt, höga blodfetter m.fl. som jag behandlar genom att skräddarsy kostråd utifrån deras personliga hälsotillstånd, vanor och preferenser.
Hit kan du komma som privatperson eller om du har en sjukförsäkring. Kontakta Carlanderska allmänkirurgi och gastroenterologi via 031-81 80 50 (knappval 2) eller mejl för att boka tid till dietist.


Sedan februari 2019 är jag som forskare och dietist även delaktig i att driva en kost- och läkemedelsstudie vid IBS på Sahlgrenska sjukhuset. Om du är intresserad av att deltaga i studien och bor i Göteborg eller Borås, har IBS-diagnos, är över 18 år och om inte strikt följer någon kost/diet eller utesluter allt för många livsmedel så är du välkommen att anmäla intresse till magtarmlab.su@vgregion.se och du får då mer information om studien. Du kan också läsa mer på Trialy.se och anmäla dig direkt där. Vi inkluderar fortfarande studiedeltagare (2021).

Västra Götalandsregionen Loga


Förutom dessa uppdrag svarar jag på frågor om IBS och andra mag-tarmbesvär för alltomibs.se. Allt om IBS är en hemsida där man kan hitta aktuell information om allt från de senaste forskningsrönen om orsakerna till IBS, Irritable Bowel Syndrome, och nya behandlingsformer till magvänliga recept och motionsövningar som passar dig som lider av IBS.

Alltomibs.se Loga


Tidigare Uppdrag:

jobbade jag som dietist på konsultbasis på Tremedikus i Göteborg. Där jag gav kostråd vid olika sjukdomstillstånd såsom IBS, gikt, höga blodfetter m.fl.

TreMedikus Loga


delaktig i utveckling och drift av appen Tummy Lab som är ett utbildningsprogram vid IBS – prata med din doktor om du är intresserad av appen.
Läs mer på tummylab.com

Tummy Lab Loga


Jag träffade tidigare,, patienter på Scandinavian Gastro Clinic i Mölndal.

Scandinavian Gastro Clinic Loga


Jag har tidigare haft konsultuppdrag som dietist på Aleris Specialistvård Arkivgatan. Detta hade jag mellan 2018-2019.

Aleris Loga


Den 11 november 2016 var jag i Barcelona och höll ett föredrag för gastroenterologer på gastro-kongressen GEMD (Grupo Español de Motilidad Digestiva) om betydelsen av FODMAP-dieten vid mag-tarmsjukdomar. Föredraget var uppskattat och kvällen avslutades med en gemensam middag på Restaurant 1092 – Modernist Café.

Grupo Español de Motilidad Digestiva Loga


Mellan år 2015-2017, hade jag uppdrag på Sahlgrenska Universitetssjukhuset att hålla i en studie som undersöker den eventuella effekten av aloe vera på mag-tarmsymtom vid IBS. Studien är avslutad och vi tar inte emot fler intresseanmälningar till denna studie längre. Materialet är nu analyserat och publicerat i den vetenskapliga tidskriften Neurogastroenterology and Motility 2020. Slutsatsen var att Aloe inte var bättre än kontrollbehandlingen men aloe hade potential att lindra symtom för vissa IBS-patienter, vilket också kunde förutspås genom analys av avföringsprover och blodprover.

Sahlgrenska Universitetssjukhus Loga