Lite om mig

Mitt namn är Lena Böhn och jag är legitimerad dietist. Jag har jobbat som prövningsledare (forskare) på Mag-tarmlab på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg och har där träffat många med IBS (irritable bowel syndrome) och andra mag-tarmssjukdomar.
År 2010 började jag mitt arbete som doktorand på Mag-tarmlab på Sahlgrenska. Uppdraget var att fördjupa mig i ämnet IBS och mat. Jag jämförde om personer med IBS äter annorlunda än normalbefolkningen i Sverige, jag undersökte om personer med IBS upplevde sig vara känsliga mot olika livsmedel, jag genomförde en studie på personer med IBS som fick testa kolhydratrik mat med och utan ett tillsatt matsmältningsenzym samt en studie där deltagarna fick testa två olika dieter för att undersöka om någon av dem var mer effektiv för att lindra symtom vid IBS. Doktorandtiden avslutades med disputation i januari 2015 då jag försvarade min avhandling. Jag är alltså medicine doktor inom just IBS och mat.

Att träffa patienter tycker jag är jätteroligt! Inte för att de har symtom eller för att de mår dåligt av olika orsaker utan för att jag gillar det personliga mötet! Jag får ju också chansen att bidra till att människor gör bättre kostval och eventuellt får bättre hälsa och ibland också färre eller mildare symtom. Jag tar emot patienter på Tremedikus och träffar försökspersoner på Sahlgrenska.

Jag uppdaterar regelbundet min Linkedin om ni vill veta vad jag håller på med just i nuläget!